Unitățile de cazare din stațiunea Băile Herculane se pregătesc pentru așteptarea turiștilor care vor veni pe Valea Cernei după jumătatea acestei luni, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de starea de urgență!

Noi speram ca turiștii să vină mai devreme dar, cu prelungirea stării de urgență, îi așteptăm cu drag după 15 mai! Să sperăm că se ridică și restricțiile legate de restaurante, de ștranduri, de alte posibilități din stațiune! Ca și cazare, ar fi totul în regulă! Și în această perioadă turiștii pot să vină la Herculane, însă e problema cu restricțiile de circulație!

În ceea ce privește regulile de respectare a distanței sanitare de siguranță, aici este o problemă care din partea noastră se poate rezolva! În principiu, la cazare e OK, acuma lumea trebuie să înțeleagă că sunt anumite reguli care nu sunt impuse de noi! E simplu, trebuie respectată distanța de 1-2 metri, lumea să nu dea buluc unii peste alții, eu cred că și la restaurante, la piscinele în aer liber, la terasele în aer liber se pot respecta regulile! Acuma să vedem ce norme vor veni, aici e problema mare! Vor fi cheltuieli în plus, numai la cazare, în fiecare zi se face curat ca și până acum, dar trebuie folosite alte substanțe, la restaurante, terase vor fi locuri limitate! Sunt anumite cheltuieli de făcut, plus personal mai mult, dar ne adaptăm, asta e! Important e să știe turiștii că pot veni și sunt în siguranță la noi!, ne-a declarat Sorin Urzică, proprietarul unei pensiuni turistice din Băile Herculane.

Paul-Sever SMADU