Unii medici fac concurenţă Spitalului Judeţean din Reşiţa!

Medicii, angajaţi ai Spitalului Judeţean Reşiţa, care au cabinet medical privat în acelaşi domeniu de activitate şi oferă investigaţii pacienţilor pe baza cardului de sănătate, deci decontate de Casa Judeţeană de Sănătate fac concurenţă spitalului!

Noul manager Waldemar Murgu pune punctul pe “I” şi recunoaşte că la ora actuală această situaţie reprezintă o mare problemă pentru spital. Un medic nu poate avea, conform legii două contracte cu Casa de Asigurări.

Doar o ordonanţă de urgenţă mai poate rezolva acest lucru, explică managerul Waldemar Murgu:

Acest statut al unor medici care lucrează atât în spital şi pe acelaşi domeniu de activitate şi într-un cabinet privat este o mare problemă pentru noi, în special ne afectează ambulatoriile noastre. Şi vă dau un exemplu secţiile care au multe cabinete private nu prea au ambulatorii şi o să vă spun de ce… în primul rând din punct de vedere legal este o problemă, pentru că ei trebuie să aleagă între a face un contract cu CJAS pe cabinetul propriu sau să facă un contrcat cu ambulatorul care la rândul lui să facă contract cu CJAS. Mulţi dintre ei au acum contract cu CJAS pe cabinetul propriu şi eu nu mai pot pe ambulatoriul respectiv să fac contract cu Casa. Se pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care va stipula lucrul acesta. La cabinetul lor, pacientul poate să vină să plătească acolo, dar ei consultă şi pacienţi cu cardul de sănătate şi atunci acel pacient este pierdut pentru ambulatorul spitalului şi astfel în ambulatorul nostru nu mai are cine să lucreze pentru că acei medici au contract în altă parte şi nu pot avea două contracte, iar noi fără acest cadru legislativ nu avem ce face, acum este o mare problemă”, a precizat managerul Waldemar Murgu.

Practic, medicii care au cabinete particulare îşi vor putea menţine activitatea, dar nu vor avea contract cu Casa de Asigurări şi astfel toate investigaţiile făcute se vor efectua doar contra cost, dacă aleg să rămână în spitalele publice şi să-şi desfăşoare activitatea într-un ambulator de specialitate.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles