Unde sunt melomanii Reşiţei?

sorin-petrescuO serată muzicală a avut loc astăzi în sala Lira a Liceului de Artă din Reșița având în vedere numărul restrâns de spectatori care au participat la Recitalul de pian al solistului-concertist Sorin Petrescu de la Filarmonica Banatul din Timișoara. Remarca a fost făcută de Maria Dragomirescu, cea care a dorit ca acest recital să aibă loc pentru prima dată la Reșița, după care va mai fi prezentat în alte două orașe din țară și la un festival din Franța.
Repertoriul a cuprins lucrări de Chopin, Liszt, Debussy, Ravel, Granados și De Falla – ultimii doi, compozitori spanioli de început de secol 20.
După cum mărturisea pianistul Sorin Petrescu, piesele au fost alese atât pentru a reliefa calitățile tehnice ale partiturilor, cât și pentru atractivitatea lor față de public.În timpul recitalului interpretul a adus și câteva informații interesante despre autori și piesele interpretate. Astfel, cei prezenți au aflat că Debussy iubea muzica spaniolă, deși nu a fost niciodată în Spania, sau că Enrique Granados a murit în timul traversării Atlanticului, vasul în care se afla fiind torpilat de un submarin german.
Publicul a răsplătit cu aplauze sincere performanța solistului Sorin Petrescu – un moment organizat de Filarmonica Banatul din Timișoara și Primăria municipiului Reșița.

(Daniela Tudor)

Foto: filarmonicabanatul.ro

De același autor

Related Articles