[FOTO] Un tren a deraiat pe Magistrala 202 din Hunedoara. Între Petroşani şi Simeria traficul feroviar este în continuare blocat

UPDATE: Duminică, ora 8.00

Între Petroşani şi Simeria traficul feroviar este în continuare blocat după accidentul trenului de marfă în care şi-au pierdut viaţa cei doi mecanici de locomotivă în vârstă de  66 şi 51 de ani.

În această dimineaţă, două trenuri macara, de mare capacitate, au fost trimise în zonă pentru ridicare celor 14 vagoane şi a locomotivei care au sărit de pe şine ieri, dar circulaţia nu va putea fi reluată mai devreme de două zile. Echipele de intervenţie spun că nu au mai văzut un accident atât de grav. Între staţiile Petroşani şi Pui, CFR a pus la dispoziţia călătorilor microbuze şi autobuze pentru a ajunge la destinaţie. Iar pentru garniturile de tip InterRegio care circulă spre Arad, traficul este redirecţionat pe relaţia Filiaşi – Orşova – Timişoara – Arad.

UPDATE: 18:00

La scurt timp după producerea evenimentului prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, a activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei format din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Poliţia Transporturi Feroviare şi Regulatorului Circulaţie Feroviară Deva.
Echipele de intervenţie au constatat că un tren de marfă,  ce transporta reziduuri metalice, alcătuit din 16 vagoane a deraiat. Mai mult, locomotiva şi alte 3 vagoane erau prăbuşite într-o prăpastie cu o adâncime de aproximativ 10 metri.

Accesul până la locomotivă a fost unul deosebit de dificil, din cauza reliefului, pompierii şi medicii parcurgând câteva sute de metri pe jos cu echipamentele de descarcerare şi de acordare a ajutorului medical. Din nefericire, mecanicul trenului, în vârstă de 66 de ani şi ajutorul acestuia, în vârstă de 51 de ani, nu au supravieţuit.

Pătrunderea echipelor de salvare în locomotivă s-a putut realiza în siguranţă doar după ce linia de înaltă tensiune a fost decuplată.
Din cauza trenului deraiat, circulaţia pe ruta Simeria – Petroşani a fost paralizată. Două trenuri ce circulau pe tronsonul Simeria – Petroşani au fost anulate, restul fiind redirecţionate.
În operaţiuni au fost implicaţi 22 de pompieri, 15 poliţişti şi 6 jandarmi.
O macara de mare tonaj se deplasează în direcţia Deva – Merişor pentru a acţiona în vederea îndepărtării de pe linia ferată a vagoanelor şi locomotivei deraiate.

UPDATE: 17:15

ISU Hunedoara a confirmat decesul mecanicilor trenului deraiat în zona localităţii Merişor.

Potrivit corespondentului Radio România de la faţa locului, Ilie Pintea, este vorba acum de cel mai grav incident feroviar de acest fel care a avut loc în judeţul Hundoara.

Garnitura de 16 vagoane pline de cărbune urma să ajungă în zona Subcetate. Trenul s-a răsturnat în zona localităţii Merişor, într-o zonă greu accesibilă, aproape toate vagoanele, inclusiv locomotiva, au ieşit de pe linie, iar echipele de intervenţie ajung cu dificultate în această zonă, mai spune corespondentul nostru.

Traficul feroviar este întrerupt pe magistrala 202, între Petroşani şi Simeria, după ce un tren de marfă a deraiat. Incidentul s-a produs in zona localităţii Merişor, la circa 20 de kilometri de Petroşani.

Din primele informatii, este vorba de un tren privat cu 16 vagoane, primele opt fiind răsturnate, împreună cu locomotiva.

Zona este una greu accesibilă echipelor de intervenţie, care trebuie să ajungă la cei doi mecanici, rămaşi încarceraţi în cabina.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în prezent, în judeţul Hunedoara, traficul feroviar este întrerupt pe magistrala 202, pe raza comunei Merişor, între Petroşani şi Haţeg, din cauza unui tren de marfă care a deraiat.

Revenim cu informaţii.

foto: ISU Hunedoara

 

De același autor

Related Articles