[UPDATE][FOTO/VIDEO] Transportul agabaritic, cu autorizație specială pentru Turcia, a ieşit din Caraş-Severin

transport agabaritic ucm resita (4)

Marţi, 10.02.2015 – ora 20.00:

Transportul agabaritic care a plecat în această dimineaţă din municipiul Reşiţa spre Giurgiu a părăsit, în această seară, judeţul Caraş – Severin. El se află pe raza localităţii Orşova şi a fost preluat de poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi. Convoiul va fi însoţit până la limita cu judeţul Olt, au informat surse din cadrul Serviciului Rutier Caraş-Severin.

Marţi, 10.02.2015 – ora 17.00:

După reparaţiile efectuate, în această după-amiază convoiul agabaritic s-a repus în mişcare având ca destinaţie podul Punctului de Trecere al Frontierei de la Giurgiu. Convoiul este însoţit de autospeciale ale poliţiei rutiere şi ale vehiculelor autorizate pentru a semnaliza prezenţa transportului agabaritic în zonă. Participanților la trafic li se recomandă să respecte indicațiile reprezentanților Poliției Rutiere astfel încât să nu se producă blocaje în trafic.

Marţi, 10.02.2015 – ora 10.30:

Mai multe echipaje de poliţişti din judeţul Mehedinţi sunt pregătite pentru a însoţi transportul agabaritic care a plecat în această dimineaţă din Reşiţa spre Giurgiu. Mai au însă mult de aşteptat deoarece convoiul s-a oprit pe DN 58 la km 5, între Reşiţa şi Caransebeş din cauza unor defecţiuni tehnice apărute la capul tractor. Deocamdată nu se ştie când va fi reluat transportul piesei de peste 20 de tone fabricată la UCM Reşiţa. Este vorba despre o carcasă pentru una din hidrocentralele din Turcia. Circulaţia nu este afectată pentru că trailerul a fost scos în afara drumului, a informat Lucian Tarla de la Serviciul Rutier Caraş-Severin.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, s-a deplasat la faţa locului şi relatează:

Convoiul a plecat în această dimineaţă din curtea uzinei reşiţene, fiind însoţit de autospeciale ale poliţiei rutiere şi ale vehiculelor autorizate pentru a semnaliza prezenţa transportului agabaritic.

Luni, 09.02.2015

Un transport agabaritic va pleca marți, 10 februarie de la UCMR – Poarta Cadre din municipiul Reșița și va tranzita până luni, 16 ianuarie mai multe județe din sud-vestul și sudul țării până la Giurgiu.

Convoiul va urma traseul cuprins între: Reşiţa  – Orşova – Drobeta Turnu Severin – Filiaşi – Slatina – Piteşti – Autostrada A1 – Adunaţii Copăceni – Daia – Giurgiu Pod Punct Trecere Frontieră și va fi însoțit de echipaje ale poliției rutiere până la fiecare limită de județ.

Transportul este avizat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Prin autorizația specială de transport s-a impus însoțirea transportului de către două vehicule autorizate și un echipaj al Poliției Rutiere. Transportul se va desfășura etapizat, cu întreruperea temporară și locală a circulației rutiere. Transportul va ocupa întreaga parte carosabilă, fapt pentru care se recomandă participanților la trafic să respecte indicațiile reprezentanților Poliției Rutiere astfel încât să nu se producă blocaje în trafic și să fie evitate utilizarea rutei pe care se va deplasa convoiul, au anunțat reprezentanții CNADNR.

Traficul va fi restricționat pe ruta:

DN58: REŞIŢA – INT DN6 – DN58; DN6: INT DN6 – DN58 ÷ ORŞOVA ÷ CENTURA DROBETA TURNU SEVERIN ÷ FILIAŞI ÷ INT DN65 – DN65F; DN65F: INT DN65 – DN65F ÷ INT DN65 – DN65F; DN65: INT DN65 – DN65F ÷ SLATINA ÷ PITEŞTI DN65B; A1: PITEŞTI ÷ INT A1 – DNCB; DNCB: INT A1 – DNCB ÷ INT DN6 – DNCB ÷ INT DN5 – DNCB; DN5: INT DN5 – DNCB ÷ ADUNAŢII COPĂCENI ÷ DAIA ÷ GIURGIU; DJ507: GIURGIU ÷ INT DN5 – DJ507; DN5: INT DN5 – DJ507 ÷ GIURGIU POD Punct Trecere Frontieră.

[su_youtube url=”http://youtu.be/RSVakI-zKFs”]https://www.youtube.com/watch?v=u9KTHz9NVzY&feature=youtu.be[/su_youtube]

(Imagine: Doru Marcu; Prelucrare video: Tiberius Adam)

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles