testoasa-testudo-hermanni1

Un tânar în vârsta de 31 de ani din comuna mehedinteana Breznita de Ocol risca închisoarea între trei luni si un an pentru tentativa de a comercializa doua exemplare de broaste din specia Testudo Hermanni.

Purtatorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera  Mehedinti, Valeriu Pera, a declarat sâmbata pentru AGERPRES ca O. Costel a fost prins de politistii de frontiera si inspectorii Comisariatului judetean Mehedinti al Garzii de Mediu în timp ce transporta doua reptile pentru a le vinde cu 60 lei unui proprietar de pensiune din Drobeta Turnu Severin.

„Broastele au fost luate în captivitate din arealul Parcul National Portile de Fier. Aveam informatii ca respectivul se ocupa cu traficul de testoase. Dupa o monitorizare de câteva ore am reusit sa-l prindem în flagranţ exemplarele de broaste fiind transportate în doua cutii de carton”, a precizat Pera.

Reprezentantul STPF Mehedinti a mai aratat ca Testoasa lui Hermann este o specie protejata de lege, ea fiind în pericol real de disparitie din cauza extinderii activitatilor de constructie în ariile protejate.

„S-a mai constatat ca persoana în cauza a postat si un anunt de vânzare a testoaselor pe un site. Oamenii legii fac cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de detinere, transporţ vânzare a acestora luate din natura în oricare din stadiile ciclului lor biologic, cel vinovat urmând sa raspunda pentru faptele lui”, a mai adaugat Pera.

Agerpres

sursa foto : pozecuanimale.com