Prezența pe masa consilierilor judeţeni reuniţi astăzi în şedinţă extraordinară, a unui flyer ce promova un miting aviatic pe aeroportul Timişoara dar şi a altuia cu un viitor liceu tehnologic pentru personal tehnic aeronautic primit de preşedintele forului, Silviu Hurduzeu, a dus la o discuţie de mai bine de o oră cu privire la aeroportul din Caransebeş.

Preşedintele Consiliului judeţean, Silviu Hurduzeu, consideră că este o manipulare şi că de fapt este o problemă de proprietate.

Există un proces pe rol între Consiliul judeţean şi societatea care e acţionar majoritar. Acel proces prin care se doreşte întreruperea acordului de concesiune, a avut mai multe etape la Tribunal, la Curtea de Apel, aceasta a dat casare şi se rejudecă la Reşiţa. De ce nu vrem cu toţii să se termine procesu,l şi-apoi să vedem ce facem cu aeroportul.Nu vă daţi seama ce manipulare e asta, ca o persoană fizică, care are 3 acţiuni, nu 3%, 3 acţiuni şi vă spun încă o dată, 3 acţiuni,încearcă să facă tot felul de lucruri pe 220 de hectare? Asta este avuţia Consiliului judeţean, e avuţia noastră, a cetăţenilor, şi vine cineva care are 3 acţiuni şi ne spune ce face acolo fără a ne întreba?” – s-a revoltat Silviu Hurduzeu.

Acesta l-a acuzat pe consilierul PNL Ion Cojocaru(n.b-care este din Caransebeş) că este părtaş la această manipulare prin faptul că a pus pe masă un astfel de flyer.

În replică, Ion Cojocaru a răspuns că este părtaş, dar în sensul în care îşi doreşte să nu mai fie paragină acolo.

Am venit în Caraş-Severin pentru aviaţie şi mă voi lupta până în ultima mea secundă de viaţă ca acolo să fie aviaţie. Noi nici nu puteam concepe că,(virgulă), Consiliul judeţean nu va face tot posibilul ca să apară o unitate de învăţământ, şi mai ales cu specificul acesteia” – a argumentat consilierul Ion Cojocaru.

În discuţie a intervenit şi consilierul Lenuţa Ciurel- care este inspector şcolar general şi a menţionat că instituţia pe care o conduce are doar statut de observator şi că aprobările pentru înfiinţarea unei astfel de unităţi aparţine de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (pe scurt ARACIP).

Consilierul Ioan Crina a solicitat o informare pe această temă, o informare care se află deja în pregătire pentru a fi prezentată şi Colegiului Prefectural, ceea ce a pus într-un târziu punct acestor discuţii şi s-a trecut la ordinea de zi pregătită pentru şedinţa extraordinară.

La finalul reuniunii, flyerele cu mitingul aviatic au reapărut pe masa consilierilor, dar n-au mai prezentat nici un interes.(Daniela Tudor)