Festivalul Internaţional de Jazz îşi va deschide porţile miercuri, 7 iulie, La ediţia cu numărul XXV, vor participa lideri de seamă ai jazzului românesc, dar şi muzicieni prestigioşi din străinătate, de exemplu din Israel, Norvegia, Germania, Italia, Austria, Japonia, Brazilia, Statele Unite şi Franţa.

Cea de-a XXV-a ediție este concepută în așa fel încât să nu poți rata niciuna dintre zilele de festival. În fiecare dintre cele 5 zile se vor desfășura 4 concerte la care te poți delecta cu cel mai inspirat și inovator jazz la momentul actual. Muzicieni prestigioși din România, Israel, Norvegia, Tunisia, Germania, Italia, Austria, Japonia, Argentina, Brazilia, Statele Unite, Franța, Slovenia, Suedia, Marea Britanie, Polonia, Lituania, Ungaria, Azerbaidjan, Estonia, Finlanda vor cânta în diferite formule de grup și în stiluri diferite. Jazzul nu are nici un fel de granițe și acest lucru va fi reflectat din plin pe scena festivalului.

Fiecare zi din cele 5 zile de festival va găzdui 4 concerte, toate desfășurându-se pe scena din Poiana Lupului. Ne bucurăm să îi avem alături de noi la Ediția a XXV-a pe câțiva dintre liderii de seamă ai jazzului românesc, foarte îndrăgiți de public, cu un palmares internațional și creații remarcabile: Mircea Tiberian Trio, Sorin Zlat Quartet, Luiza Zan & Barabás Lőrinc, Petre Ionutescu & Daniel Dorobanțu.

Scena din Poiana Lupului va găzdui, de asemenea, alte patru recitaluri ale unor muzicieni prestigioși din jazzul european: Antonio Faraò Electric Trio (joi, 8 iulie), Eivind Aarset Band (vineri, 9 iulie), Miłosz Bazarnik Trio (vineri, 9 iulie) și Omer Klein (sâmbătă, 10 iulie).

Din cauza restricțiilor de călătorie din această perioadă și implicațiilor pe care le au asupra planificării transportului artiștilor, am fost nevoiți să schimbăm configurația primelor două zile de festival după cum urmează:

– Avishai Cohen Trio va cânta în prima zi de festival, miercuri, 7 iulie.

– Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors și Vasko Atanasovski Quartet vor cânta joi, 8 iulie.

Iată programul final pentru Gărâna Jazz Festival 2021:

◾ miercuri, 7 iulie:

Mircea Tiberian Trio

Paul Lay Trio

Trygve Seim – Helsinki Songs

Avishai Cohen Trio

◾ joi, 8 iulie:GAIA CUATRO

Vasko Atanasovski Quartet

Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors

Antonio Faraò Electric Trio

◾ vineri, 9 iulie:

Miłosz Bazarnik Trio

Francesco Bearzatti Tinissima Quartet

Eivind Aarset Band

Nils Petter Molvaer Band

◾ sâmbătă, 10 iulie:

Sorin Zlat Quartet

David Helbock / Arne Jansen / Sebastian StudnitzkyOmer Klein – Solo

Petre Ionutescu & Daniel Dorobanțu

◾ duminică, 11 iulie:

Luiza Zan & Barabás LőrincVandercris

Lars Danielsson Liberetto – Cloudland

Bill Laurance Trio

Toate abonamentele puse la vânzare au fost epuizate, iar participanţii trebuie să fie vaccinaţi anti-COVID-19, testaţi negativ sau să fi trecut prin boală în ultimele trei luni.

1. Este permisă participarea la festival doar pentru:

– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS- CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS- CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării festivalului).

2. Purtarea măștii în spațiul festivalului este obligatorie, la fel și păstrarea distanței de 2 m între participanți.

3. Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la festival și de la verificarea în Registrul electronic național de vaccinare. Cei peste 5 ani vor purta mască.

Lângă intrarea în incinta festivalului va exista un laborator mobil unde cei care doresc pot efectua, contra cost, un test rapid antigen (Sars-Cov-2).