Un scandal uriaş zguduie din temelii Casa Regală a Marii Britanii

03-COPERTA-THE-SUN_c5f01e6e6d

Palatul Buckingham a reacţionat cu furie după ce au fost publicate imagini cu regina Elisabeta a II-a efectuând salutul nazist pe vremea când era copil. Înregistrarea şocantă, fost făcută în anul 1933, îl arată pe Edward al VIII-lea cum le învată pe  regină, pe sora ei, Margaret, cât şi mama lor, salutul nazist în grădina de la Balmoral.

Tabloidul The Sun, cel care a dat publicităţii imaginile, a stârnit indignare în rândul britanicilor care consideră că regina, care era doar un copil la momentul respectiv, nu poate fi învinuită pentru acel gest.

Palatul Buckingham a criticat tabloidul spunând că: ”Acea dezamăgitor că acea filmare, făcută în urmă cu 80 de ani, care face parte din arhiva personală a reginei, a fost obţinut şi exploatat în acest fel”. Un purtător de cuvânt al casei regale a mai spus că: ”Dăruirea reginei şi familiei acesteia pentru bunăstarea naţiunii în timpul războiului cât şi cei 63 de ani pe care Majestatea Sa i-a petrecut pentru construirea relaţiilor dintre naţiuni şi popoare vorbesc de la sine.”

The Sun a reacţionat, la acuzaţiile casei regale spunând că lumea are dreptul să vadă aceste imagini în condiţiile în care Edward al VIII-lea a fost un admirator al lui Hitler toată viaţa, chiar şi în 1970 cu numai doi ani înainte ca acesta să moară, iar acesta a fost pentru o scurtă perioadă chiar rege.

(n.r. Edward al VIII-lea a fost rege al Marii Britanii aproape un an, din ianuarie 1936 până în decembrie 1936.)

Edward împreună cu o clică de aristocraţi antisemiţi erau îngroziţi că o revoluţie comunistă iî va priva de puterea şi privilegii aşa cum s-a întâmplat în Rusia, iar fascismul părea a fi soluţia, se mai spune în articolul publicaţiei The Sun.

Sursa: jurnalul.ro

De același autor

Related Articles