Un reşiţean a fost arestat după a cincea spargere

furt din locuinta 1

Un reşiţean de 33 de ani, bănuit de comiterea mai multor furturi din locuință, pe raza muinicipiului Timișoara, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. El se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a IPJ Timiș. În numai o săptămână, tânărul a dat 5 spargeri și a sustras bunuri în valoare de 25 de mii de lei. „Poliţiştii Secţiei 1 Timişoara, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au depistat un bărbat de 33 de ani, din judeţul Caraş-Severin, bănuit de comiterea unui furt din locuinţă, pe raza municipiului. În fapt, la data de 12 octombrie a.c., bănuitul ar fi pătruns, folosindu-se de chei potrivite, într-un apartament de unde ar fi sustras două laptopuri. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul, în perioada 05 – 12 octombrie a.c., ar fi comis alte patru furturi din locuinţă, pe raza municipiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Mirela Drăghicioiu.

De la cel în cauză, poliţiştii au ridicat mai multe chei, şurubelniţe, o pereche de mănuşi, susceptibile să fi fost folosite la comiterea faptelor infracţionale.

Poliţiştii recomandă ca uşa de acces să fie prevăzută cu două încuietori, având sisteme de chei diferite (tip „cu amprentă”) şi cu lanţ de siguranţă. Atunci când se constată că una dintre încuietorile uşii de acces a fost blocată, devenind nefuncţională, prin introducerea în orificiul său a unor corpuri străine (sârme, beţe de chibrit etc.), înlocuiţi-o! Cetăţenii sunt sfătuiţi să acorde atenţie şi intrărilor secundare în locuinţe, cum ar fi uşile de la balcoane şi terase, intrările în garaje sau subsoluri prin care se poate face accesul în locuinţă.

furt din locuinta 2

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles