[AUDIO]Un prim transport cu 20 de injectomate şi 8 monitoare de funcţii vitale pentru extinderea secţiei ATI, la Spitalul Judeţean Reşiţa!

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa continuă lupta cu noul coronavirus şi îşi extinde secţia de ATI pentru a face faţă tuturor cazurilor care din păcate în ultima perioadă nu au fost puţine. În plus, unitatea medicală primeşte sprijinul secretarului de stat Raed Arafat în acest demers.

Un prim transport cu aparatură medicală de ultimă generaţie pentru extinderea secţiei ATI a ajuns deja la spital. Detalii ne oferă purtătorul de cuvânt al unităţii medicale Roxana Bălan.

La solicitarea conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin secretarul de stat Raed Arafat a aprobat ordinul prin care unitatea noastră primeşte o parte din aparatura medicală necesară pentru extinderea secţiei ATI. Aşa cum se cunoaşte deja la Staţionarul III unde sunt internaţi pacienţii cu SARS CoV-2 nu există linie de oxigen iar pentru că o parte dintre pacienţii de aici au nevoie de oxigenoterapie, conducerea Spitalului Judeţean a hotărât să extindă secţia ATI pe amplasamentul actualei secţii de Oftalmologie din cadrul Staţionarului I.

În plus, s-au luat toate măsurile necesare în acest sens. La sfârşitul săptămânii trecute, unitatea noastră medicală a primit primul transport promis de domnul Raed Arafat, este vorba despre 20 de injectomate şi 8 monitoare pentru funcţii vitale, urmând ca zilele acestea să ajungă şi cel de-al doilea transport cu 5 aparate de ventilaţie mecanică”, ne-a declarat Roxana Bălan.

Şi asta nu e tot, începând cu 1 Decembrie vor fi detaşaţi la Reşiţa 6 medici care îşi vor desfăcura activitatea în cadrul secţiei ATI.