Un oraş devine curat cu fiecare dintre noi

La Bocşa a debutat astăzi prima acţiune din programul „Un oraş devine curat cu fiecare dintre noi”. Prin acest proiect se vor colecta deşeurile depozitate necorespunzator pe străzi, prin parcuri sau pe albiile râurilor. Acţiunea se va desfăşura săptămânal, iar cei care iau parte la ea sunt reprezentanţii Primăriei, ai ONG-urilor şi ai şcolilor din oraş. Şeful Poliţiei locale, Ionel Pantiş, spune că Primăria a reuşit să rezolve două probleme, respectiv amenajarea de ţarcuri pentru deşeurile vegetale şi pentru resturile provenite din construcţii.

Despre programul „Un oraş devine curat cu fiecare dintre noi” vorbeşte şi primarul Eugen Cismăneanţu.

„Dorinţa de a iniţia acest demers a venit pe fondul discuţiilor purtate cu cetăţenii oraşului la întâlnirile pe cartiere şi a proiectului realizat de elevii clasei a XI-a C de la Liceul Tata Oancea privind efectele nocive ale deşeurilor asupra mediului şi durata de descompunere a acestora. Pentru a avea un oraş mai curat, aşa cum ni-l dorim cu totii, este de datoria noastră, a tuturor să depozităm deşeurile în locurile special amenajate şi să contribuim la menţinerea curăţeniei. Aşteptăm alături de noi săptămânal pe toţi cei care doresc să dea o mână de ajutor”.

oras mai curatOrașul Bocşa s-a confruntat în ultimele luni cu grave probleme privind gestionarea deşeurilor. Primăria a şi fost sancţionată de Garda de mediu pentru depozitarea neconformă a gunoaielor.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles