Un nou weekend aglomerat la frontierele din vestul țării

Traficul de călători prin punctele de trecere a frontierei a crescut în acest an, pe perioada sezonului estival, cu aproximativ 33% faţă de perioada similară a anului trecut.

Sfârşitul lunii august coincide cu încheierea perioadei de vacanţă, petrecută în România, atât de cetăţenii români, care lucrează în străinătate cât şi de străinii, veniţi să viziteze ţara noastră, fapt ce determină o creştere a traficului de călători la frontierele României. În această perioadă cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei sunt cele de pe frontiera de vest, la graniţa cu Ungaria, în condiţiile în care mulţi dintre românii care au venit în concediu în ţară se întorc în statele europene unde muncesc.

Pe frontiera de vest sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei, în care sunt deschise 37 de fluxuri de ieşire din ţară.

În ceea ce priveşte punctele de frontieră, cel mai tranzitat punct pe partea de vest,  a fost  P.T.F. Nădlac II, cu peste 1,7 milioane persoane şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 1,3 milioane persoane.

În perioada sezonului estival a fost aglomerație și la frontiera de sud-vest a României, fiind tranzitată de aproximativ 1.222.000 milioane de persoane. 606.000 mii pe sensul de ieşire din ţară şi 616.000 mii pe sensul de intrare în ţară.

Cel mai tranzitat a fost P.T.F. Cenad, cu un trafic de peste 340.000 mii persoane, urmat de  P.T.F. Porţile de Fier I, cu peste 338.000 mii persoane.

trafic frontiera

Pe frontiera de sud-vest sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei, din care 6 sunt deschise cu un program permanent 24h/24 şi anume P.T.F. Cenad, P.T.F. Jimbolia, P.T.F. Moraviţa, P.T.F Naidaş, P.T.F. Porţile de Fier I, P.T.F Porţile de Fier II şi trei puncte cu program de zii, orele 08.00/20.00 ( P.T.F Lunga, P.T.F. Foeni şi P.T.F. Valcani).

Polițiștii de frontieră recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

(Sebastian Dragomir)