Un nou val de proteste? Sanitas acuză că noua lege a salarizării dezbină cadrele medicale

Cadrele medicale de la Sanitas Caraş-Severin se alătură celorlalte organizaţii din ţară, nemulţumite de noua grilă de salarizare care a intrat în vigoare la începutul lunii martie. Reprezentanţii Sanitas din judeţul nostru sunt la această oră la Bucureşti pentru a discuta cu ceilalţi colegi din ţară despre problemele apărute.

Salariaţii sunt nemulţumiţi că în afară de medici şi asistenţii medicali, celelalte categorii de angajaţi din sămătate, sunt discriminate, fiindcă nu primesc creşteri salariale. Dacă nu se va găsi o soluţie, Sanitas nu exclude o nouă serie de proteste, susţine preşedintele organizaţiei din Caraş-Severin, George Tiutiu.

Prim-vicepreşedinte Sanitas, Iulian Pope, a declarat că Legea salarizării a “reuşit să dezbine” echipa medicală şi a spus că în ţară au avut loc proteste spontane ale personalului medical.

De la 1 martie nu primesc ceea ce li s-ar cuveni, în opinia noastră. Avem farmacist, biolog, psiholog, infirmier şi toate celelalte. Această lege a salarizarii a reuşit să dezbine echipa medicala. Federaţia Sanitas a convocat în regim de urgenţă pentru luni Consiliul Naţional şi vom vedea cum vor decurge lucrurile”, a afirmat Iulian Pope.

El a mai afirmat ca medicii vor avea un spor cuprins între 1,30 si 7,8 la salariile de baza.

La fel ca şi liderul din Caraş-Severin, Iulian Pope a făcut referiri şi la o posibila grevă.

“Nu excludem nicio posibilitate. Dincolo de sindicat şi de dorinţa noastră sunt categorii profesionale profund nemulţumite care au ales să se manifeste, să întrerupă spontan activitatea”, a mai precizat prim-vicepreşedinte Sanitas.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles