Un nou roman SF, marca Daniel Botgros în lansare la Reşiţa

Centrul de carte ,,Banatica” al Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin va găzdui marți, 28 de la ora 17.00, lansarea volumului “Adam” semnat de scriitorul și jurnalistul Daniel Botgros din Reşiţa.

afis lansare de carte Daniel BotgrosDespre volumul apărut la Editura Eurostampa din Timișoara, dar și despre autorul acestuia vor vorbi scriitorii timișoreni Cornel Secu, Lucian Vasile Szabo, judecător Daniela Deteșan, precum și criticul și editorul reșițean Gheorghe Jurma.

Daniel Botgros a debutat în 2001 cu un volum de proză scurtă, intitulat ”Îngerul înfiat”. Au urmat apoi ”A doua vârstă a lutului”, carte de reportaje, ”Subiectivisme”, eseuri și ”Jurnalism simbiotic,” despre direcțiile jurnalismului actual. Este jurnalist profesionist din 1990. A colaborat cu Radio Reşiţa şi activează în prezent în presa scrisă și televiziune. A înființat, în 1984, cu sprijinul scriitorului Lucian Merișca, Clubul Atlantis.

Perfecțiunea artificialității, din lumea descrisă de autor, nu se compară cu nimic, scrie despre carte Lucian Merișca, unul dintre cele mai importante nume din SF-ul românesc. Poate, cu Paradisul… O Realitate Virtuala de Vis Real din care nu ai mai vrea să te trezești… O carte pretențioasă și în același timp plăcută la citit, așa cum este stilul lui Daniel Botgros. Un Hard-SF visător, cum numai sensibilul autor știe să croiască. Natura și tehnologia, amândouă, duse la extrem, până acolo unde tehnologia devine o a doua natură – iar natura, vizibil, transparent, are toate componentele unui mecanism sau ale unui soft perfect programat. Descriere, acțiune, invenție, premoniție. (…) Cartea lui Daniel Botgos, este un avertisment. Dacă nu ne redescoperim noi înșine umanitatea din noi – pentru a ne suporta ca oameni, dacă nu ca prieteni – precum in Solarienii lui Asimov – atunci va trebui, poate, să așteptăm alte mii de ani înainte ca urmașii noștri, complet diferiți de noi, să își aducă aminte… De cine? De ce?… De niște eroice vremuri imaginare… Și să oficieze, poate, stranii ritualuri mecanice, în care vor cânta în cor, peste eoni de înțelegere și timp: OMUL s-a resetat! Adevărat s-a resetat!…” (Sursa:banatulazi.ro)

Sursa foto: banatulazi.ro

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles