frontiera nadlacPunctul de Trecere a Frontierei Nădlac II va funcţiona în regim permanent pentru traficul internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri. Prin P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota se interzice transportul de mărfuri care trebuie supuse controlului fitosanitar şi veterinar, precum şi transportul de mărfuri periculoase.

De asemenea, precizăm că începând cu data de 15.07.2015, conform Acordului dintre România şi Ungaria, P.T.F. Nădlac – Nagylak (vechiul punct de frontieră) rămâne deschis traficului internaţional de persoane şi de marfuri cu tonaj mai mic de 7,5 tone, precum şi traficului internaţional de mărfuri periculoase fără limită de greutate, traficului internaţional de plante şi animale fără limită de greutate şi pentru vehiculele lente.

Controlul de frontiera in noul punct de trecere se va realiza in comun de catre autoritatile celor doua state, iar politistii de frontiera romani si unguri vor depune toate eforturile astfel incat formalitatile de frontiera sa se realizeze cu operativitate, cu timpi de asteptare cat mai redusi dar in acelasi timp cu respectarea reglementarilor comunitare.

Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II se afla in subordinea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea si beneficiaza de 10 artere de control pentru fiecare sens, intrare si iesire in/din tara, cabine de control, spatii interioare, echipamente tehnice si IT, lucrarile de infrastructura exterioara si interioara desfasurate intrunind conditiile pentru a fi deschis in regim de trafic international conform prevederilor europene in materie.

Punctul de trecere a frontierei are, pe fiecare sens, si o artera pentru controlul amanuntit al autocamioanelor, fiind realizata o separare a traficului de persoane de cel de marfa, iar zona adiacenta este delimitata cu gard perimetral suficient de inalt dotat cu sistem antiescaladare, de asemenea fiind instalate sisteme de supraveghere perimetrale pe timp de zi/noapte si de supraveghere video care acopera intreaga suprafata a punctului de trecere.

Personalul care isi desfasoara activitatea in supravegherea si controlul trecerii frontierei este asigurat prin redistribuire de la structurile Politiei de Frontiera.

Acest punct de frontiera se alatura celor 13 puncte de trecere deschise traficului international la granita Romaniei cu Ungaria, operationalizarea lui urmand sa asigure cresterea fluentei traficului de calatori intre Romania si Ungaria.

Lungimea frontierei Romaniei cu Ungaria este de 447,723 km, iar cele 13 puncte de trecere deschise traficului international au fost tranzitate, in anul 2014, de peste 17,4 milioane de calatori si aproximativ 6,37 milioane mijloace de transport.

Anul trecut, Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac a fost cel mai tranzitat punct de trecere de la frontiera Romaniei, fiind inregistrate 5,68 milioane treceri persoane, care reprezinta 32% din totalul tranzitului de la frontiera cu Ungaria si 1,94 milioane mijloace de transport, fiind urmat de Otopeni si de P.T.F. Bors.