Un nou deces din cauza rujeolei în vestul ţării

Rujeola a mai făcut o victimă. Potrivit datelor făcute publice de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în judeţul Caraş-Severin încă o persoană a murit din cauza complicaţiilor provocate de pojar. Astfel, în Caraş-Severin numărul deceselor a ajuns la patru, iar la nivel naţional, 30 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza rujeolei, din momentul izbucnirii epidemiei, anul trecut, potrivit portalului pressalert.ro.

“Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 09.06.2017 este 6743, din care 30 de decese (opt în jud. Timiş, cinci în jud. Arad, şase în jud. Dolj, patru în jud. Caraş-Severin, unul în jud. Bihor, unul în jud. Călăraşi, unul în jud. Satu Mare, unul în jud. Vaslui, unul în jud. Galaţi, unul în jud. Mureş şi unul în Bucureşti). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judeţe”, transmite Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Judeţul Timiş se află pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul îmbolnăvirilor cu rujeolă – 1.072, Caraş-Severin – 1.053 şi Arad – 904.