Un mort, 4 invalizi și amenzi de zeci de mii de lei

accident constructii

Amenzi contravenţionale în valoare de peste 150.000 de lei au aplicat agenţilor economici din Caraş-Severin, în luna octombrie, inspectorii de muncă în urma celor aproape 300 de controale efectuate în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.
Într-o singură lună au fost identificate 13 persoane care lucrau “la negru”, la 7 angajatori, care au fost sancţionate în total cu 70.000 de lei. Pentru că 6 dintre aceste persoane au fost identificate la o singură firmă, ceea ce constituie o abatere de natură infracţională, inspectoratul a înaintat organelor competente un denunţ penal. Tot cu denunţ penal s-a ales şi un alt agent economic’, deoarece în mod repetat a stabilit pe statele de plată salarii mai mici decât salariul minim pe economie legal.
Tot în cursul lunii octombrie, angajatorii au comunicat 5 evenimente soldate cu 4 cazuri de invaliditate temporară de muncă de muncă şi un deces, iar după finalizarea cercetărilor, aceste evenimente vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă.

(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles