Un minor a vrut să facă afaceri cu petarde de sărbători

petarde confiscatePoliţiştii din Buziaş au depistat un tânăr de 16 ani care deţinea peste 350 de articole pirotehnice, fără drept. A fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului materialelor explozive, iar întreaga cantitate de petarde a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Tânărul a fost interceptat pe o stradă din oraş având asupra lui un rucsac. Oamenii legii au procedat la controlul bagajului, constatând că, în interior, se alau articole pirotehnice, de diferite tipuri.
Poliţiştii continuă activităţile în cadrul acţiunii naţionale „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

POLIŢIA ROMÂNĂ RECOMANDĂ:
În această perioadă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice!
Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.
Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului!
Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale ce ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă!

(Raluca Ionescu)

Cele mai citite

Related Articles