Un cetăţean care a sustras bunuri dintr-un sălaș din Reşiţa a fost prins de polițiști. Şi în Anina un moped sustras din Italia a fost ridicat de oamenii legii

După ce a sustras bunuri dintr-un sălaș, a fost prins de polițiști. S-a întâmplat, ieri, 09 mai, în jurul orei 17.30, polițiști de ordine publică de la Poliția Municipiului Reșița au observat în zona Calea Caransebeșului, un bărbat împingând un cărucior metalic, la vederea polițiștilor acesta încercând să fugă. Polițiștii au pornit în urmărirea bărbatului, acesta abandonând căruciorul cu bunuri.

În scurt timp, polițiștii au reușit să îl prindă, stabilindu-se faptul că în aceeași zi, bărbatul de 37 de ani a pătruns prin efracție în două dependințe ale unui sălaș din zonă, de unde a sustras un cărucior metalic și mai multe bunuri- topor, baros, obiecte din aluminiu, pe care intenționa să le transporte la domiciliu, moment în care a fost surprins de polițiști.

Bunurile sustrase au fost recuperate și restituite persoanei vătămate. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și se continuă cercetările. Organele de poliţie precizează că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii de la Poliția Orașului Anina au ridicat în vederea confiscării, de la un bărbat din localitate, un moped, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi fost sustras de pe teritoriul Italiei. Mopedul a fost adus în țară de fiul bărbatului, un tânăr de 30 de ani, care este stabilit în Italia.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și se continuă cercetările în vederea stabilirii împrejurărilor comiterii faptei.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

De același autor

Related Articles