Un cărăşan a jucat la ruleta rusească şi a pierdut

accident-tren-TIR-2-1024x765

Un nou accident de tren s-a produs ieri pe raza judeţului Caraş-Severin. Un şofer a forţat trecerea la nivel cu calea ferată, cu speranţa că are sufiecient timp să treacă până la venirea trenului. Nu a fost chiar aşa. Evenimentul a avut loc exact în locul în care în urmă cu o lună, un tir a fost spulberat de trenul de persoane care circula pe ruta Timişoara-Reşiţa. Mai precis, accidentul s-a petrecut pe DJ 572 Berzovia – Fizeş, la trecerea de la nivel cu calea ferată. Aceasta nu este prevazută cu barieră, ci doar cu indicatorul STOP şi cu Crucea Sfantului Andrei. Un şofer din Vermeş şi-a forţat norocul şi a fost surprins de trenul Regiotrans, spun poliţiştii. Şoferul era singur în maşină şi în urma impactului doar autoturismul a avut de suferit. Nerespectarea indicatoarelor rutiere de către şoferi devine o practică şi uneori se face chiar în faţa poliţiştilor, spune şeful Poliţiei Bocşa, comisar şef Gheorghe Obişteoiu. „La podul aflat în construcţie la intrarea în Bocşa Montană un echipaj de poliţie aştepta culoarea verde a semaforului. În schimb, un şofer foarte grăbit, a depăşit toată coloana şi a trecut pe roşu. A fost oprit în trafic şi sancţionat”, a declarat pentru Radio Reşiţa, Gheorghe Obişteoiu.

La fel s-a întâmplat şi la Fizeş, doar că acolo nu există semafoare. Sunt însă alte indicatoare pe care şoferul de 50 de ani le-a ignorat. Şi în acest caz, autovehiculul surprins de tren se îndreptat spre C+C.

Conform legii, şoferii care comit astfel de infracţiuni şi care evident scapă cu viaţă, riscă suspendarea permisului pe 90 de zile şi o amendă de până la 700 de lei.

La trecerea de la nivel cu calea ferată de pe DJ 572 Berzovia – Fizeş, există pe lângă Crucea Sfântului Andrei şi alte două cruci care confirmă că acolo şi-au pierdut viaţa două persoane.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles