Un bărbat în toată firea a fost dus cu zăhărelul de un puşti

Un cărăşean a cumpărat o pungă de zahăr cu 800 de lei. Este vorba de o înşelăciune pe internet, comisă zilele trecute de un tânăr inventiv. Victimă a fost un bărbat din Moldova Nouă, care s-a dovedit a fi prea credul, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, inspector principal adjunct, Cecilia Dăneţ.

„Bărbatul a comandat un telefon mobil de pe un site de socializare iar după ce a plătit contravaloarea telefonului, respectiv 800 de lei, a constatat că în interiorul coletului se afla o pungă de zahăr. Poliţiştii de investigaţii criminale din Moldova-Nouă au reușit în câteva ore să identifice un tânăr în vârstă de 17 ani, din Mehedinți, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal”.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tânărului din Mehedinţi.

Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, poliția vă recomandă:

  • Nu vă încredeți în necunoscuți și nu le înmânați bani până nu faceți propriile verificări despre aceștia.
  • Nu acceptați imediat o propunere ce pare tentantă. Când credeți că ați identificat o oportunitate, documentați-vă mai întâi pentru a lua o decizie corectă, în cunoştinţă de cauză.
  • Fiți suspicioși şi vigilenți. Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat,   probabil că vă aflați în vizorul unui infractor.

(Sebastian Dragomir)