ambulanta-smurd

Joi, 2 ianuarie

Într-un comunicat de presă al IPJ Caraş-Severin se arată că sora victimei a cumpărat o cutie cu 50 de petarde în luna noiembrie 2013 dintr-o piaţă din centrul municipiului Craiova. O parte dintre petarde au fost folosite cu ocazia majoratului unui frate de-al lor lor, iar restul au fost păstrate pentru noaptea de Revelion. În prezent, poliţiştii continuă cercetările atât faţă de victimă, cât şi faţă de ceilalţi trei fraţi ai săi pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Miercuri, 1 ianuarie

Un bărbat din comuna Armeniş, judeţul Caraş-Severin, a fost adus în stare critică la Spitalul Judeţean din Timişoara, după ce o petardă i-a explodat în faţă, în noaptea de Revelion. Tânărul, în vârstă de 30 de ani, a rămas orb şi desfigurat, în urma incidentului. Victima, împreună cu câţiva prieteni, au sărbătorit noul an cu petarde. Unul dintre cei prezenţi a dat foc unei cutii cu artificii, care a explodat la aproximativ jumătate de metru de faţa victimei. Bărbatul a fost dus la spitalul din Caransebeş, iar apoi a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Timişoara, unde a fost internaţ în stare gravă, în comă, la secţia de neurochirurgie.

Victima a pierdut un ochi, iar celălalt ochi i-a fost grav afectat. Mai mult, bărbatul a rămas desfigurat în urma accidentului, fiindu-i afectate atât maxilarul, cât şi sinusurile. O echipă de poliţişti urmează să verifice în ce categorie se încadrează materialul pirotehnic folosit, de unde a fost achiziţionat şi dacă este permisă comercializarea acestuia.