Avion avariat la aterizare pe aeroportul din Timişoara

Un avion al companiei Tarom a suferit o avarie la aterizare, în după-amiaza de luni, 21 august pe aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, după ce una dintre anvelopele roţilor de la trenul de aterizare s-a tăiat, informează HotNews.ro.

Avionul venea de la Bucureşti. Piloţii au reuşit sa aterizeze fără probleme, iar pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă.

Aeronava a fost parcată şi a fost anulată întoarcerea ei la Bucureşti care era programată pentru ora 14.25.

Este vorba de cursa RO 605 București – Timișoara. După ce a aterizat, la poziționare, echipajul a constatat că anvelopa a suferit deteriorări, drept pentru care nu a mai decolat conform programului, spre București și așteaptă să vină o echipă tehnică de la compania Tarom, de la Otopeni, probabil cu zborul RO 607, care aterizează la 18.30, pentru a înlocui roata”, a declarat, pentru Pressalert.ro, Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timișoara.

În avionul care venea din București se aflau 55 de pasageri. “Nu știm ce s-a întâmplat cu cauciucul aeronavei”, a mai precizat Dan Idolu.

La ora 18.45 este aşteptată din capitală o echipă tehnică ce va inspecta avionul pentru a stabili cu precizie ce s-a întâmplat.

Între timp, angajaţii Aeroportului Timişoara au verificat pista de aterizare decolare, iar aceasta este curată, în condiţii perfecte pentru manevre. Ei au anunţat că se poate ateriza şi decola în condiţii de maximă siguranţă.

De același autor

Related Articles