Un avion a căzut peste Cerna-Sat!

accident-aeroport-simulare-1-655x360

Administraţia Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei şi ISU Gorj au derulat astăzi în zona Cerna-sat un exerciţiu complex cu tema GESTIONAREA UNEI SITUAŢII DE URGENŢĂ ÎN CAZUL UNUI ACCIDENT DE AVIAŢIE CIVILĂ produs în această zonă. Exerciţiul ş-a propus să reunescă mai multe instituţii pentru o intervenţie majoră în cazul unui accident care se poate produce într-o arie protejată sau într-o zonă în care căile de acces sunt foarte puţine sau chiar lipsesc. Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei a participat la această acţiune cu rangerii de teren şi, sub coordonarea directorului Parcului şi a reprezentanţilor ISU Gorj, au intervenit pentru salvarea victimelor acestui accident simulat.

Ţinând cont că în Parcul Natural Apuseni a avut loc un astfel de accident aviatic, ne-am dorit ca acest exerciţiu să fie unul cât mai eficient şi să putem gestiona foarte bine situaţia în cazul în care – Doamen fereşte! – se produce şi în parcul nostru un asemenea eveniment” , ne-a declarat ing. Ioan Gaşpar – directorul Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei. Colaborarea între Administraţia Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei este esenţială într-o asemenea situaţie, ne spune ing. Ioan Gaşpar :  “ISU Gorj nu poate să intervină fără Administraţia Parcului deoarece noi deţinem în mare parte căile de acces în toate zonele din Parc şi putem să intervenim cât mai repede posibil pentru a salva vieţile omeneşti“!

Pe suprafaţa Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei au fost numeroase situaţii în care turiştii s-au aflat în dificultate, dar printr-o colaborare foarte bună cu Salvamontul, Poliţia şi Jandarmeria aceşti oameni au fost salvaţi din situaţii destul de delicate pe munte.

Paul Sever SMADU

foto:  arhivă – www.desteptarea.ro

Cele mai citite

Related Articles