[FOTO] Ultimul început de an sub sigla Universităţii Eftimie Murgu

2 deschidere an 2

 

În acordurile cunoscutului imn Gaudeamus, la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, astăzi  a fost deschis  festiv anul de studii.

Sala Aula Magna a fost neîncăpătoare pentru mulţimea de studenţi şi cadre didactice venite să asiste la startul unui nou an. Sunt 1.600 de studenţi la cursurile de zi, 100 la învăţământul la distanţă şi pentru prima oară în acest an se înregistrează un număr record de studenţi din Republica Moldova şi Serbia: 150. Rectorul Doina Frunzăverde a salutat în primul rând audienţa şi a vorbit despre oferta  universităţii care cuprinde 26 de programe de studiu pe sistem Bologna, dintre care 23 la zi şi 3 la distanţă. Sunt în derulare 13 programe de licenţă, 9 de master şi un program de doctorat. Baza materială acoperă 34.000 de metri pătraţi de clase de studiu şi laboratoare de cercetare, mare parte la Reşiţa, dar şi la Caransebeş şi Coronini.

Cursurile la Reşiţa se vor desfăşura fără probleme deşi  instituţia se află în plin proces de fuziune cu Universitatea de Vest din Timişoara, ce se va încheia în circa o lună – a mai precizat rectorul Doina Frunzăverde. (Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles