UCM Reşiţa din nou în impas

muncitori-ucmr

Şomajul tehnic în cazul angajaţilor Uzinei Constructoare de Maşini din Reşiţa, a fost prelungit pentru încă trei luni, a precizat directorul general Cosmin Ursoniu. Potrivit acestuia, uzina reşiţeană, trece din nou printr-o perioadă grea. Societatea nu are comenzi suficiente să acopere activitatea tuturor angajaţilor, iar în următoarele câteva luni nu va fi de lucru, ceea ce determină trecerea în şomaj tehnic a aproximativ 300 de angajaţi aflaţi în prezent la muncă.

UCM Reşiţa nu are comenzi pentru toţi angajaţii. Momentan, suntem nevoiţi să trimitem în şomaj tehnic aproximativ jumătate din cei 586 de salariaţi aflaţi la lucru. Interesul nostru este să păstrăm cât mai mulţi oameni calificaţi pentru momentul în care contractăm comenzi mai mari”, a precizat pentru Radio România Reşiţa, directorul general al UCM Reşiţa, Cosmin Ursoniu. Potrivit acestuia pentru luna iulie a acestui an se negociază un contract care va permite revenirea unora dintre salariaţi la lucru. Principalul furnizor de comenzi fiind încă Societatea Hidroelectrica, aflată şi ea în insolvenţă.

Din numărul total de 1300 de salariaţi, 586 sunt momentan la lucru, dar numărul acestora este într-o continuă scădere. Potrivit lui Ursoniu, la această oră unele din sectoarele de producţie lucrează, iar altele ar putea relua activitatea în perioada imediat următoare, dacă intră comenzi noi. Din numărul total de angajaţi, mai mult de 400 merg la lucru, iar restul rămân în continuare acasă, în 75 la sută din salariu, susţine acesta.

În prezent UCM Reşiţa are 1300 de angajaţi, din care 720 sunt în şomaj tehnic, iar alţi 300 de salariaţi vor intra în şomaj tehnic în zilele următoare.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles