UCMH – noua societate care revigorează şi asigură viitorul industriei construcţiilor de maşini din Reşiţa

UCM Reşiţa a devenit oficial Uzina de Construcţii de Maşini Hidroenergetice, prin înregistrarea la Registrul Comerţului Caraş-Severin, un mare pas înainte pentru industria din Valea Bârzavei.

Aflată în insolvenţă de 13 ani, UCM Reşiţa a fost preluată cu acte în regulă de către Hidroelectrica, fapt ce demonstrează ca industria cărăşeană este pe cale să-şi revină, a declarat prefectul judeţului, Ioan Dragomir:

O veste bună pentru județul nostru, pentru cărășeni. Pe 15 februarie s-a înființat SC UCMH – o societate care a fost înființată prin preluarea unor active ale UCMR-ului de către Hidroelectrica, preluare care după cum se știe a avut loc la finalul anului trecut. Eu apreciez că este de bun augur pentru industria cărășană, industria reșițeană, iată încă o unitate care este pe cale de revigorare. Deja au fost numiți trei administratori: unul din conducerea Hidroelectrica, financiarul de la Sucursala Haţeg a Hidroelectrica și al treilea un specialist, cadru universitar de la RENK Reșița. Urmează ca în perioada următoare unitatea să înceapă să funcționeze, dar probabil că va mai dura puțin timp până își vor clarifica problemele cu autorizațiile de funcționare, deschiderea unui cont și efectiv începerea funcționării unității.

Ştiu că au fost la începutul săptămânii cei trei cu încă un director din cadrul Hidroelectrica însă eu nu am reușit să vorbesc cu dumnealor fiindcă am fost la București pentru o altă problemă și cu prima ocazie când vor veni aici voi afla mai multe amănunte, dar efectiv ei sunt puși serioși să lucreze, bineînțeles urmează și virarea sumei de câteva zeci de milioane necesară pentru pornirea procesului de producție, pentru procurarea de materie primă şi de ce mai au nevoie“.

Liderul Sindicatului Reşiţa 1771 din cadrul UCM Reşiţa, Leontin Buzan, a declarat pentru Radio Reşiţa că de lucru este, dar se aşteaptă şi alte comenzi ferme din ţară pentru care se va lucra exclusiv pentru Hidroelectrica:

A avut loc înregistrarea firmei la Registrul Comerțului, este un pas care trebuia făcut respectând calendarul de preluare care a fost promis de către Hidroelectrica – un calendar care se întinde până în data de 29 februarie şi prin care se urmărește preluarea şi crearea noii firme, infuzia de capital și repornirea activității cu patronat Hidroelectrica sută la sută.

De lucru avem parțial, momentan nu acoperim toate sectoarele de activitate, ci doar pe partea de turbine, mecanică grea, motoare electrice. Mai avem oameni în 75% și odată cu preluarea de către Hidroelectrica avem promisiuni din partea directoratului că vom primi foarte mult de lucru și vom demara activitatea cu toți oamenii. Practic voo funcționa toate secțiile și vom aduce oamenii din șomajul tehnic, dar după constituirea firmei; atunci vom porni cu toți oamenii din plin.

Există posibilitatea ca pe viitor, asta e și gândirea, dar să pornim odată activitatea şi vedem ce putem face și probabil că o să avem nevoie și de noi angajări în sistem. Vom lucra exclusiv pentru Hidroelectrica, au foarte mult lucru în țară sunt lucrări care se pot face doar la noi, avem patentele, tehnologia, am fost şi suntem singurii furnizori de centrale electrice deci noi suntem mecanicul șef de fapt, cum s-ar zice“.

Leontin Buzan a mai subliniat pentru Radio Reşiţa că, în urma discuţiilor privind contractul colectiv de muncă, dacă cei 450 de angajaţi pe care îi are uzina în prezent, nu vor fi suficienţi, cu siguranţă se vor mai face şi angajări pentru ca toate comenzile să poată fi onorate la timp.

Amintim că, Hidroelectrica a preluat UCM Reșița, cea mai veche unitate industrială din Europa, care a proiectat, fabricat și montat peste 90% din echipamentele hidroenergetice aflate în exploatarea companiei de energie verde.

Sursa foto: antena3.ro

Cele mai citite

Related Articles