Turiştii şi localnicii au încins Hora Unirii pe Valea Cernei, la 1 Decembrie!

Un mare număr de localnici şi turişti au venit astăzi, la prânz, în Parcul Central al staţiunii Băile Herculane pentru a participa la manifestările dedicate aniversării Zilei Naţionale a României, profitând şi de vremea relativ frumoasă astăzi pe Valea Cernei! La manifestări au participat, de asemenea, conducerea administraţiei publice locale, reprezentanţi ai autorităţilor publice la nivel central, judeţean şi local, dar şi ai instituţiilor descentralizate.

Chiar dacă cerul era înnorat încă de dimineaţă, ploaia a ocolit Valea Cernei, ceea ce a permis ca manifestările programate să se poată desfăşura la Chioşcul pentru Fanfară din Parcul Central, în prezenţa unei audienţe numeroase, dat fiind şi faptul că foarte mulţi turişti din întreaga ţară au ales să petreacă minivacanţa de 1 Decembrie în Băile Herculane!

Manifestările au început cu intonarea imnului de stat al ţării noastre, după care s-au rostit scurte alocaţiuni despre semnificaţia actului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918. Toţi cei prezenţi s-au prins în Hora Unirii desfăşurată în Parcul Central, apoi participanţii au fost invitaţi la o porţie de fasole la ceaun, asortată cu un pahar de vin fiert şi răchie fiartă!

Foarte frumos organizat, felicităm comunitatea locală  că serbează Ziua Naţională aşa de frumos, vă mulţumim că ne-aţi oferit un spectacol frumos şi o să revenim! Am venit să vedem, în primul rând, frumuseţile României, să păstrăm banii în ţară şi să o promovăm printre prietenii noştri, să petrecem mai mult timp în această minunată ţară, ca să contribuim la dezvoltarea ei! Sunt convinsă că turismul este cheia viitorului mai bun al nostru! LA MULŢI ANI tuturor românilor, să fiţi sănătoşi şi să petreceţi frumos!, ne-a declarat o turistă din Bucureşti.  Ca un român mă simt, foarte bine! Suntem într-un mic concediu, am stat patru zile, ne simţim bine! Hai ROMÂNIA!, ne mărturiseşte un turist din Timişoara.  Mă simt foarte bine, îmi place foarte mult, e un moment frumos pentru noi, românii! Sunt româncă, sunt mândră că sunt româncă şi îmi iubesc ţara! LA MULŢI ANI tuturor românilor oriunde sunt în lume şi să fie fericiţi ca mine, astăzi, în Parcul Central din Băile Herculane!, ne spune o turistă venită de pe malurile Begăi pe Valea Cernei pentru a sărbători Ziua Naţională.

Cristian Miclăuprimarul oraşului Băile Herculane : Este un eveniment fericit în istoria românilor şi foarte multă lume s-a adunat în Parcul Central, ceea ce dă dovadă de unitate şi încredere poporului român! Sunt foarte mulţi turişti şi localnici, sper că s-au simţit foarte bine de Ziua Naţională a României! Am avut noroc că şi vremea a ţinut cu noi şi am putut să ţinem la Cupolă, în Parcul Central, această festivitate!

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles