Turismul local, o formă de dezvoltare a comunelor din Caraş-Severin

Turismul este punctul forte al comunei Coronini şi al satului aparţinător Sfânta Elena în care caută să investească acum după ce a pus la punct infrastructura pe raza celor două localităţi, a declarat pentru Radio Reşiţa primarul Ilie Boboescu:

Am evoluat din punct de vedere cultural, educațional şi al infrastructurii. Recent am devenit și stațiune turistică de interes local. Ne dorim ca turiștii când vin la noi să rămână impresionați de frumuseţile zonei noastre. Atât în Coronini, cât și în Sfânta Elena avem apă, canal, avem drumuri, avem infrastructura bine pusă la punct, avem instituții publice, toate refăcute. Şcoala-i nouă, primăria şi căminul cultural din Coronini, la fel. Acum şi la Căminul de la Sfânta Elena așteptăm să se finalizeze licitația și vom începe lucrările“.

Ilie Boboescu a mai subliniat că, următoarea investiţie pe care o are prevăzută pentru această vară este amenajarea unui traseu pedestru, foarte des frecventat de turiştii din Republica Cehia, omniprezenţi în zonă, între Sfânta Elena şi Gârnic.

Amintim că, din vara anului 2022, comunele cărăşene Coronini, Berzasca şi Mehadia au obţinut statutul de staţiuni turistice de interes local.

De același autor

Related Articles