Turismul cărăşean, promovat activ de Asociaţia “Acasă în Banat” prin proiectul “Hai la Rudăria!”

Asociația “Acasă în Banat” lansează proiectul „Hai la Rudăria”, inițiativă prin care se dorește transformarea comunei Eftimie Murgu din judetul Caraș-Severin, într-o destinație turistică accesibilă, atractivă și sustenabilă pentru comunitatea locală.

Proiectul este finanțat prin intermediul programului ”Susține un ONG!”, ce încurajează participarea activă a angajaților companiilor în proiecte sociale.

În acest an, cei de la “Acasă în Banat” vor face intervenții la morile neglijate și va amenaja traseul turistic de vizitare pentru cele mai puțin cunoscute. De asemenea, se va încuraja dezvoltarea economică, prin crearea unui brand propriu „produs la Rudăria” și prin comercializarea făinii măcinate aici.

În 2019, Asociația “Acasă în Banat” a făcut un recensământ al morilor de apă din zona Banatului de Munte. Au fost inventariate peste 250 de mori de apă foarte puțin cunoscute. În 2020, asociația a început cu prima renovare a unei mori de apă alături de comunitatea locală în Sasca Montană. A urmat proiectul „Salvăm Morile de Apă”, finanțat de Fundația Orange prin programul „Susține un ONG”.

Ne dorim să transformăm Rudăria într-o destinație turistică atractivă și sustenabilă pentru comunitatea locală. Rudăria este o adevărată comoară a arhitecturii populare românești, un veritabil muzeu în aer liber, cu un potențial turistic extraordinar”, a subliniat Radu Trifan – președintele Asociației “Acasă în Banat” pentru Radio Reşiţa.

Conferința de lansare a proiectului va avea loc la Timișoara, în spațiul expozițional aferent Compartimentului pentru Dezvoltare a Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Timiș, joi, 15 aprilie de la ora 14.00. Evenimentul va putea fi urmărit online pe pagina de facebook a asociaţiei.

Cele mai citite

Related Articles