[FOTO] Tulipanul în floare la… Reşiţa: Copacul cu lalele încântă privirile trecătorilor din oraş

În municipiul Reşiţa, în câteva locaţii din cartierul Lunca Pomostului, dar şi în Lunca Bârzavei puteţi admira în perioada mai – iunie un copac extrem de rar în România, însă de o frumuseţe remarcabilă: arborele de lalea sau copacul tulipifer (liriodendron tulipifera).

Este originar din zonele împădurite din Estul Americii de Nord şi este unul din cei mai deosebiţi arbori, în ce priveşte dimensiunile pe care le poate atinge la maturitate, aspectul şi culoarea florilor şi a frunzelor. Foarte rezistent la condiţiile de mediu, are o creştere rapidă şi continuă. În regiunile de origine, unele exemplare pot ajunge şi la 200 sau chiar 300 de ani, când pot atinge 30 de metri înălţime şi peste un metru în diametru.

Ceea ce impresionează foarte mult la acest arbore, este aspectul florilor, de aproximativ 4-5 cm, ce seamănă foarte bine cu nişte lalele. Acestea pot fi complet galbene sau pot avea şi nuanţe de galben-verzui cu o dungă de un portocaliu intens, ce străbate ca o centură toate petalele. Frunzele au forma de lira şi culoare verde intens.

Sursa: gradinamea.ro, horticultorul.ro

Sursa foto: Petre Dalea, Maria Moise

De același autor

Related Articles