[AUDIO-FOTO] Tudor Chirilă, solistul trupei Vama: ”Am avut emoții la revenirea pe scenă.”

Reşiţa a marcat la finalul săptămânii trecute 250 de ani de istorie industrială. La împlinirea unui sfert de mileniu de foc nestins în urbea de pe Bârzava, Primăria a oferit reşiţenilor un spectacol de excepţie: În noi arde un foc, de 250 de ani. Centrul Civic a fost luat cu asalt de mii de persoane care s-au bucurat din plin de surprizele pregătite cu acest prilej.

Festivitatea a început cu proiecția unui film documentar despre istoria urbei, după care centrul a fost incendiat de trupa lui Cristi Iakab. Entuziasmat de atmosfera creata, artistul reșițean, a afirmat:

”Ne-am bucurat foarte tare că am urcat pe scenă din nou. Eu am revenit acasă după o perioadă destul de mare de timp și mi-a fost dor de Reșița, de reșițeni, de familie, de rude, de prieteni. Seara aceasta a fost așa cu bucurie pentru mine, deoarece m-am întâlnit cu multă lume și am simțit, din nou, vibrația publicului. Cred că totul se îndreaptă spre o direcție bună. Reșițenii ar trebui să aibă speranță că mereu se poate mai bine și să știe că și noi merităm să fim în rândul altor orașe care funcționează foarte bine”, a spus Cristi Iakab.

Cel mai aşteptat eveniment al serii a fost recitalul susţinut de Tudor Chirilă şi a sa trupă, Vama, care au încheiat show-ul la superlativ.

Aflat pentru a doua la Reşiţa, Tudor Chirilă a vorbit despre revenirea pe scenă, în faţa publicului, după o perioadă lungă de pauză:

”Prima dată am fost la Reşiţa acum vreo 15-20 de ani cu piesa de teatru ”Trei femei înalte”, în regia lui Vlad Massaci. Vă spun foarte sincer m-am simţit ciudat, pe scenă, acum, deoarece încă avem frica aceasta legată de pandemie. Dar uşor, uşor ne revenim şi ne obişnuim cu ideea că în faţa noastră sunt oameni. Cam pe la a 6-a, a 7-a piesă am început să mă relaxez pentru că a fost o pauză foarte mare. Chiar şi colegii mei îmi spuneau că mă comport ca şi cum aş cânta pentru prima dată sau am concert pentru prima dată. Nu neapărat emoţia întâlnirii, dar parcă nu mai ştiam cum se face. Am avut însă parte de un public extraordinar, care ne aştepta de mult timp. Era clar că şi ei îşi doreau să fie unii cu alţii. Nici nu ştim de ce sunt oamenii mai fericiţi că s-au adunat din nou sau că pe scenă e o trupă pe care o iubesc, a afirmat în exclusivitate pentru Radio Reșița, Tudor Chirilă.”

Momentul istoric, 250 de ani de la aprinderea primului foc în uzinele din Reșița,  a fost marcat şi cu un foc de artificii, care a făcut ca sărbătoarea să se încheie ca într-o poveste.