Trei puncte de trecere a frontierei româno-sârbe, redeschise pe raza judeţului Timiş

Având în vedere necesitatea asigurării unui trafic fluent în punctele de trecere a frontierei, pe fondul îmbunătăţirii situaţiei epidemiologice la nivel internaţional şi ţinând cont de creşterea numărului participanţilor la trafic, începând cu 01.07.2021, în judeţul Timiş sunt redeschise trei puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Serbia, destinate traficului de persoane şi autovehicule de până la 3,5 tone.

Acestea sunt utilizate preponderent de către cetăţenii din localităţile de frontieră şi vor fi operaţionale, în intervalul orar 08.00-20.00.

Este vorba despre punctele de trecere Valcani- Vrbica (zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare), Lunga – Nakovo (zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga) şi Foeni – Jasa Tomic ( zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni).

Autoritatile din Serbia permit intrarea pe teritoriul acestui stat a persoanelor care fac dovada efectuării în România a schemei complete de vaccinare anti-COVID- 19 fără a mai solicita prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2 (dovada se face prin prezentarea certificatului de vaccinare emis de autoritatile romane competente). De asemenea, pot intra pe teritoriul Republicii Serbia fără a prezenta un test PCR negativ sau alte documente medicale cetăţenii români minori (cu vârsta de până la 18 ani).

Rămâne în vigoare permiterea tranzitării teritoriului Republicii Serbia pentru o durata de maximum 12 ore fără a fi necesară prezentarea unui test PCR negativ sau a altei dovezi de imunizare.

De același autor

Related Articles