Trei medici rezidenţi de la Clinica OncoHelp Timişoara participă la Congresul Societăţii Americane de Oncologie Clinică

Trei medici rezidenţi de la Clinica OncoHelp Timişoara participă în aceste zile la Congresul Societăţii Americane de Oncologie Clinică (ASCO), considerat a fi unul dintre cele mai importante evenimente ştiinţifice mondiale în lupta împotriva cancerului.

Peste 30.000 de specialisti din întreaga lume dezbat în această săptămână subiecte din domeniul oncologic, de la monitorizare, supraveghere, diagnostic şi pâna la terapii personalizate şi folosirea testelor genetice pentru depistarea precoce a cancerului. Selecţia celor 3 medici s-a facut după un concurs intern, în urma căruia cei selectaţi au primit burse de participare la acest eveniment de calibru mondial.

În acelasi timp, se transmit informaţii legate de metode revoluţionare de tratament împotriva cancerului de sân, de cap, pulmonar, gastrointestinal, colorectal, cancere de sânge şi nu numai. Prezenţa la un asemenea eveniment este obligatorie pentru orice specialist în domeniu.

La OncoHelp se desfăşoară în permanenţă studii şi programe prin care pacienţii pot beneficia de cele mai noi tratamente oncologice, care sunt deja aprobate şi folosite în clinicile de peste ocean, dar mai necesită uneori câteva luni până când sunt aprobate şi de Agentia Europeană a Medicamentului. Acesta înseamnă un avans de câteva săptămâni bune, ceea ce se cuantifică în mai multe vieţi salvate. Pentru a putea face, însă, acest lucru, trebuie să ştim care sunt cele mai noi descoperiri în domeniul oncologic, ce medicamente si terapii noi au apărut şi sunt folosite cu succes, iar prezenţa la un congres de o asemenea anvergură ne dă posibilitatea să le aflăm şi să le înţelegem în detaliu. Pe de altă parte, suntem un spital universitar, în care segmentul academic ocupă un rol important şi de aceea, am ales ca trei dintre medicii rezidenţi din clinica noastră să ni se alăture. Selecţia lor s-a făcut după un concurs intern profesional, în urma căruia le-am oferit burse de participare la acest eveniment de calibru”, spune prof. dr Şerban Negru, preşedintele Asociaţiei OncoHelp Timişoara.

De același autor

Related Articles