Traseele turistice din Parcul Național Domogled-Valea Cernei sunt remarcate, pentru vizibilitate și siguranța turiștilor!

Administrația Parcului Național Domogled-Valea Cernei a desfășurat în ultima perioadă o serie de acțiuni pentru marcarea traseelor turistice, cu precădere cele din Munții Cernei, care au acum o vizibilitate mult mai bună pentru turiști.

Am desfășurat un parteneriat de colaborare cu Asociația Montană CARPAȚI și cu ajutorul lor am remarcat multe trasee din Munții Cernei! S-a remarcat traseul de creastă de la gară până în zona Vârfului Vlașcu Mare, plus majoritatea intrărilor în trasee din traseul de creastă, mă refer la intrarea dinspre Poiana cu Peri spre zona foișoarelor, apoi dinspre Poiana Culmea Mare spre traseul Piatra Băniței, dinspre Poiana Cicilovete spre Cascada Vânturătoarea! Toate acestea au fost remarcate, curățate și acum sunt peste tot vizibile, nu sunt riscuri de rătăcire, iar în zona traseului de creastă sunt stâlpii indicatori!

Cei de la Asociația Montană CARPAȚI au fost foarte încântați de această zonă, chiar au spus că este atât de frumoasă și că merită promovată și ei au promis că încearcă anul viitor să vină să începem remarcarea și în zona Munților Mehedinți, să reîmprospătăm trraseele și traseul de creastă și, tot așa, să le facem mai vizibile, pentru a fi mai ușor accesibile turiștilor!, ne-a declarat Mariana Mădălina Păsărin – specialistul în comunicare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles