Transportul în comun va fi introdus şi în cartierul Mondial-Bocşei din Lugoj. Municipalitatea a luat această decizie pentru a sprijini populaţia fiind vorba de una dintre cele mai sărace zone.

Consilierii locali din Lugoj au aprobat racordarea unuia dintre cele mai nevoiaşe cartiere din municipiu la liniile de transport public, finanţat de administraţia locală. Hotărârea a fost solicitată pentru sprijinirea locuitorilor din cartierul Mondial – Bocşei (zona Herendeştiului) şi în special a tinerilor din această parte a oraşului, care frecventează cursurile şcolilor şi liceelor lugojene.

Propunerea a aparţinut consilierului independent Liviu Brânduşoni, care a adus un amendament la proiectul de hotărâre prin care se cerea aprobarea atribuirii licenţelor de traseu pentru efectuarea transportului public local de persoane.

„Sunt peste 100 de copii în zonă care merg la şcoli pe jos sau cu taxiul”, a argumentat consilierul lugojean. Amendamentul a fost suplimentat de alt amendament al consilierului liberal Mihai Agache prin care s-a prelungit linia cinci, care a avut capete de linie gara CFR şi ieşirea din oraş, pe strada Timişoarei. În noua variantă linia cinci va avea ca punct de plecare drumul Herendeştiului cu o oprire la Şcoala 1, apoi pe strada Banatului, în locul staţiei de la gară, după care traseul va continua la fel ca până acum, până pe strada Timişoarei, cu o prelungire temporară de 100 de metri, pentru 2-3 luni,  până la centrul logistic de lângă fostul liceu agricol. Orarul traseului cinci, modificaţ urmează a fi stabilit de societatea Meridian 22, cea care administrează transportul public comunitar. (Ion Moldovan)