Transportatori

Aşa cum au anunţat deja, transportatorii români au intrat, în această dimineaţă, în grevă. Pe principalele şosele din ţară au fost trase pe dreapta un număr destul de mare de camioane, dar deocamdată se circulă normal în trafic.

La Timişoara protestul rutier are loc pe centura de ocolire a oraşului, în zona unde este sensul giratoriu care duce spre Giarmata şi autostrada A1. Aici sunt trase pe dreapta aproximativ 60 de tiruri, dar acestea nu blochează circulaţia.

Zeci de şoferi de autocamioane şi autoutilitare protestează şi pe centura Aradului, dar şi pe DN 7 Arad- Nădlac, la ieşire din municipiu. Conform corespondentului nostru Ioan Suciu, se  circulă cu viteză redusă, iar traficul se desfăşoară cu dificultate sub privirile a zeci de poliţişti de la rutieră.

În judeţul Caraş-Severin, din cauza numărului mic de firme şi camioane, protestele se manifestă prin staţionarea acestora în garaje. De asemenea, potrivit reprezentatului de la nivel judeţean al Asociaţiei Patronale din cadrul Confederaţiei Naţionale Rutiere, Petru Petrişor, cei care vor să se alăture unor proteste mai ample se pot deplasa la Timişoara sau Arad.

Deocamdată este doar prima zi a protestului, dar transportatorii au anunţat că dacă nu vor fi luaţi în seamă,  sunt dispuşi să continue acţiunea până când revendicările lor vor fi luate în seamă. Ei cer drumuri mai bune şi acuză creşterea  preţului combustibililor de la 1 ianuarie, dar şi a valorii amenzilor, tot de la 1 ianuarie.