Transalpina Banatului, deschisă traficului și pe timp de iarnă

transalpina banatului

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au alocat 20.000 de lei pentru întreţinerea în sezonul de iarnă a  Drumului judeţean 582 Reşiţa-Văliug-Slatina Timiş. Licitaţia pentru adjudecarea lucrărilor este în derulare. Acest tronson nu a beneficiat anul trecut de finanţare la acest capitol deoarece nu era predat beneficiarului la momentul încheierii acordurilor cadru de lucrări de execuţie, în 2013. Acest fapt a dus la îngreunarea circulaţiei spre şi dinspre staţiunile montane din zona Semenic în sezonul trecut.

Traficul rutier pe Transalpina Banatului a fost restricţionat între Brebu Nou şi Slatina Timiş, toată iarna trecută, din cauza stratului de zăpadă consistent şi a poleiului de pe carosabil.

Amintim că, în total pe DJ 582 au fost reabilitaţi recent 36 de kilometri de şosea, valoarea lucrărilor ridicându-se la peste 27 de milioane de euro, bani obţinuţi din fonduri ale Uniunii Europene în baza unui proiect accesat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Tronsonul de drum a fost reabilitat pentru ridicarea potenţialului turistic în zona montană a Banatului.

(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles