Traficul la vamă este în creştere în perioada sărbătorilor de iarnă

vama-1Traficul de călători prin Punctul de Trecere a Frontierei  Porţile de Fier I este estimat să crească în următoarele zile cu până în 40% faţă de oricare altă perioadă a anului, a declarat şeful sectorului, Irinel Coman. Situaţia respectivă este generată de întoarcerea cetăţenilor români stabiliţi în străinătate pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă alături de familie şi prieteni.
‘Pentru evitarea aglomeraţiei, blocajelor şi a traficului în zona vămii am suplimentat personalul de supraveghere şi control a documentelor de călătorie. De asemenea, am amenajat pentru intrarea în ţară o bandă rutieră de rezervă’, a precizat Coman.
El a mai arătat că şi pe sensul de ieşire din ţară s-au luat aceleaşi măsuri, astfel încât toate persoanele care vor să ajungă în Republica Serbia pentru a-şi petrece Revelionul la pensiunile şi restaurantele de acolo, unde se practică preţuri cu aproximativ 50% mai reduse decât în România, să beneficieze de timpi scurţi de rezolvare a formalităţilor de frontieră.

Sursa: AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles