Traficul feroviar pe relaţia Craiova – Caracal şi Craiova – Roşiori Nord este în continuare întrerupţ din cauza deraierii unui tren de marfă în judeţul Olt. Mai multe trenuri de călători care circulau pe acolo au fost anulate. În unele cazuri s-a reuşit transbordarea auto a pasagerilor pe distanţa Caracal – Drăgăneşti Olt.

Potrivit prefectului judeţului, traficul feroviar între staţiile Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt ar putea fi reluat cel mai devreme mâine, pe un singur senş urmând ca la sfârşitul săptămânii să se redea circulaţiei ambele sensuri. Nu se cunosc deocamdată cauzele deraierii trenului de marfă.

Florin Homorean: Se transportau grâne, deci nu sunt substanţe periculoase, nu sunt probleme de contaminare a mediului sau riscuri de incendiu sau explozie. Se intervine la faţa locului. Deocamdată suntem în fază de cercetare.

Transbordarea cu mijloace auto a călătorilor din trenurile care asigură legătura între capitală şi vestul ţării este necesară pentru continuitatea circulaţiei feroviare pe relaţia Bucureşti Nord-Craiova, dar şi pentru a asigura front de lucru echipelor de intervenţie care acţionează în zona deraierii trenului de marfă. Oamenii sunt supăraţi că trenurile au întârzieri şi de faptul că sunt mutaţi dintr-un mijloc de transport în altul.