Traficul feroviar este blocat între Craiova și Caracal după deraierea unui tren de marfă

Traficul feroviar a fost restrictionat marţi, 16 ianuarie, între Craiova si Caracal dupa ce 9 vagoane ale unui tren privat de marfa au deraiat, iar alte 2 s-au rasturnat.

Trei trenuri care urmau sa tranziteze zona vizată de restrictii şi să ajungă în Bucureşti, au întârzieri de trei ore.

Traficul feroviar a fost restricţionat începând cu ora 01:30 pe relaţia Craiova – Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă. La intrarea în staţia CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat”, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Trenul aparţine operatorului privat de marfă Global Rail Solutions avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale şi circula în relaţia Salonta – Roşiori Nord.

Facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe şină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiţii de siguranţă. În acest moment circulaţia trenurilor se realizează cu tractiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificata)”, conform CFR SA.

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii.

sursa: news.ro

Cele mai citite

Related Articles