Tigari contrabanda

În această dimineaţă, în jurul orei 06:00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş şi Serviciul Teritorial ale Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş Severin, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa au declanşat o acţiune specifică pentru depistarea mai multor persoane care sunt suspecte în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile.

S-au efectuat nouăsprezece percheziţii domiciliare la mai multe adrese de pe raza judetului Caraş Severin – pe raza oraşului Oraviţa şi localităţilor învecinate, dar şi în Municipiului Reşiţa, fiind puse în aplicare un număr de 12 mandate de aducere la audieri.

Percheziţiile s-au efectuat în dosarul cu numele de cod „La Famiglia” aflat în instrumentarea unei echipe mixte formate din procuror şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei de Frontieră, dar şi lucrători din cadrul Poliţiei Oraviţa. Acestea au ca obiect  săvârşirea în formă continuată de către mai mulţi cetăţeni români a infracţiunilor de contrabandă calificată, constând în comercializarea ţigărilor de contrabandă.

Ţigările erau achiziţionate de la cetăţeni sârbi şi erau comercializate fie direct de suspecţi în zona Pieţei Oraviţa, fie prin alte persoane care deţineau afaceri de familie în localităţile învecinate.
Organele judiciare au avut pe timpul investigaţiilor sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Caraş Severin.

În urma perchezitiilor, au fost descoperite: 4.794 pachete ţigări netimbrate, sau cu timbru de Serbia, dar şi diverse sume de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, prejudiciul estimat fiind de peste 100.000 lei.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa va proceda la audierea unui număr de 12 persoane, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun, ne-a informat Comisar de Poliţie Amina Brăilă din cadrul Serviciului Teritorial ale Poliţiei de Frontieră Caraş Severin.

Sursa foto: Poliţia de Frontieră Caraş-Severin

(Daniel Babun)