cenad_vama_frontieraTraficul în punctele de frontieră din vestul ţării se desfăşoară normal. După cum am fost informaţii de purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Laura Milea, astăzi la vămile de la Cenad, Moraviţa şi Jimbolia s-au prezentat să iasă din ţară cel mult câte trei maşini deodată, iar timpul de aşteptare nu a depăsit 3 minute.

Nici la vama Naidăş din Caraş-Severin nu a fost aglomeraţie astăzi, ne-a declarat Ermina Echert, din partea Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin. Confom acesteia, în medie 150 de vehicule pe zi au părăsit ţara pe la Naidăş, în această perioadă.

Traficul este normal şi la punctele de trecere a fontierei din judeţul Arad, ne-a informat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban. În vama arădeană Nădlac sunt deschise pe sensul de ieşire din ţară, 4 benzi pentru maşini mici şi două pentru autocare.

În schimb, traficul de călători prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I a crescut duminică după-amiază cu peste 40% faţă de 22 decembrie. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Valeriu Pera, a declarat pentru AGERPRES că această situaţie se datorează deciziei conaţionalilor rezidenţi în Italia, Spania şi Franţa de a tranzita Serbia pentru scurtarea distanţei până în localităţile în care îşi au locul de muncă. Potrivit acestuia, pentru evitarea blocajelor în zona PTF Porţile de Fier I s-a dispus dublarea pe fiecare schimb de tură a numărului de patrule fixe şi mobile.