examen titularizare 044

Cadrele didactice care vor să se angajeze cu contract pe perioadă nedeterminată au susţinut astăzi examenul de titularizare. În Caraş-Severin s-au înscris 436 de candidaţi, dintre care 400 au fost validaţi. Potrivit inspectorului şcolar general Nicolae Grindeanu, la proba scrisă s-au prezentat 343 de profesori, din care 74 s-au retras în timpul concursului din diferite motive. Lucrările scrise vor fi evaluate în centre constituite la nivel naţional. Inspectoratul Şcolar Judeţean a scos la concurs 881 de posturi, dintre care 60 sunt pe perioadă nedeterminată, 193 pentru o perioadă de 1 an şi 628 de posturi sunt incomplete.

Pentru proba scrisă a examenului de titularizare, în Caraş-Severin au fost organizate 3 centre, toate în Reşiţa. La Liceul „Diaconovici-Tietz” au fost repartizaţi candidaţii pentru posturile de educator, învăţător, consiliere psihopedagogică, învăţământ special şi profesor documentarist.

La Colegiul Naţional „Traian Lalescu” au fost testate cadrele didactice pentru istorie, geografie, matematică, ştiinţe, filosofie, logică, psihologie, economie. La Colegiul Tehnic au fost repartizaţi candidaţii la specializările tehnologice, pentru activităţi extracuriculare, educaţie fizică şi sporţ arte dar şi limba română şi alte limbi de circulaţie internaţională.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7  atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5  atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/ inspecţia specială în profilul postului.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 20-21 iulie, iar rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015, în data de 24 iulie. (Alina Bradaci)