TIR încărcat cu porci, răsturnat la Băuţar: O parte dintre animale au murit!

Un autotren încărcat cu porci a fost implicat într-un accident rutier, produs în această după-amiază, pe raza localităţii cărăşene Băuţar.

Conform comisarului şef al IPJ Caraş-Severin, Dinu Nicorici, şoferul care conducea dinspre Haţeg spre Oţelu Roşu autotrenul încărcat cu peste 190 de porci, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la dreapta remorca autovehiculului a intrat în balans, iar TIR-ul s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Potrivit informaţiilor şoferul de 41 de ani din Argeş a fost rănit uşor, iar o parte dintre animalele din autotren au murit, pagubele fiind momentan în curs de evaluare, a transmis pentru Radio Reşiţa Nicolae Crista, şeful Direcţiei sanitar-veterinare Caraş-Severin.

Din cele 195 de capete, aproximativ 80 dintre animalele care trebuiau să ajungă la un abator din Berzovia au murit şi vor fi incinerate. Medicul veterinar Nicolae Crista – şeful DSVSA Caraş-Severin, precizează:

„Pe raza comunei Băuţar s-a răsturnat un TIR cu porci care venea din judeţul Sibiu şi transporta 195 de capete. 120 de exemplare au fost scoase în viaţă din Tir, restul de 75 au fost găsite moarte. Am vorbit cu patronul firmei transportatoare, urmează cu macaralele să repună autotrenul pe roţi, iar firma de incinerare cu care are contract transportatorul să vină să preia porcii morţi”. 

Nicolae Crista a mai spus că, inspectorii sanitar-veterinari, poliţia şi primăria Băuţar supraveghează zona până la încheierea definitivă a operaţiunii. Porcii care au fost scoşi în viaţă sunt momentan găzduiţi în grădina unui localnic până când firma transportatoare va trimite un alt autotren pentru transbordarea acestora.

Sursa foto: citynews.ro

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles