Voluntarii reșițeni au experimentat tehnica ”marmorizării”

Centrul de Voluntariat Reşiţa şi Centrul de Tineret Mansarda organizează săptămânal activităţi de voluntariat. Astăzi a avut loc un atelier de marbling.  Această tehnică cunoscută şi sub denumirea de Ebru, presupune realizarea de modele cu ajutorul culorilor speciale la suprafaţa apei. La final sunt transferate pe o foaie de hârtie sau alte obiecte decorative.

Această sesiune s-a desfăşurat cu ajutorul lui Andreea Iancu care este un voluntar senior în centrul Mansarda.

“Întotdeauna o să vin şi o să dau înapoi din ceea ce ştiu, aici am învăţat, am crescut şi am prins aripi. Îmi place foarte mult să lucrez cu tinerii de la centru pentru că mă regăsesc în ei.Pentru astăzi propun un atelier de marbling, este o tehnică de transfer pe hârtie sau orice suprafaţă pentru că este foarte versatilă. În principiu sunt folosite nişte culori specifice pe o suprafaţă de apă care este tratată cu o algă ce schimbă calităţile apei şi o fac mai vâscoasă, mai gelatinoasă şi permit culorilor să plutească. În acest mediu sunt aplicate culorile, ele pot fi conduse într-o anumită formă, să capete un anumit design, iar când suntem împăcaţi cu ce a ieşit pe suprafaţa respective, facem transferul pe hârtie, a spus Andreea Iancu.”

Atelierul de marbling i-a atras pe tineri, care au realizat diferite creaţii prin această tehnică. Tinerii vorbesc despre activităţile desfăşurate la Centrul de Voluntariat Mansarda Reşiţa.

“Sunt voluntar de 2 ani.Particip la toate activităţile, vin de doua ori pe saptamana.Uneori facem jocuri, bratari uneori pictăm.”

“Mi-am dorit din gimnaziu să devin voluntar şi mi se pare o idee foarte faină să faci parte dintr-o comunitate atât de mare în care mi-am facut o grămadă de prieteni. Cel mai mult mă bucură că pot să aduc un zâmbet oamenilor şi că pot să îi ajut. Nu am lipsit de la nici o activitate, dar mai mult decât atât, am participat la stagii de formare, de circ, lucru în echipă.Am fost si intr-un schimb de experienţă cu Erasmus+ în Spania.”

Centrul de Tineret Mansarda are activităţi permanente, iar beneficiarii pot participa la multe alte ateliere, cum ar fi: atelier de măşti veneţiene, împletit brătări,suport de pixuri, isigne personalizate.Tinerii care vizitează centrul pot juca biliard, fotbal de masa, jocuri de societate, escaladă şi multe altele.

Claudiu Pamfil

De același autor

Related Articles