asoc noiAsociația Noi Re-Creăm din Timișoara organizează astăzi şi mâine o dezbatere între autorități și tineri, cu titlul Noi ne Cerem Drepturile. Proiectul se adresează tinerilor, este finanțat prin programul european Erasmus Plus și constă într-un dialog între tineri din județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin pe de o parte, și decidenți politici și experți în politicile de tineret (parlamentari,reprezentanti ai direcțiilor județene de tineret, ai fundațiilor județene de tineret, ai primăriilor și consiliilor județene, dar ai mediilor ONG și universitar), pe de cealaltă parte.

De ce este necesar acest proiect? În România în general și în regiunea de vest, în particular, există carențe serioase de comunicare între tineri și autorități, care trebuie să fie contracarate prin inițiative de acest gen.

Obiectivele proiectului sunt: mai bună comunicare între tineri și autorități; dezvoltarea competențelor tinerilorpentru a-și putea identifica și formula nevoile și problemele, dar și pentru a identifica opțiuni de rezolvare; redactarea unui proiect de Strategii Regionale de tineret; crearea unui cadru de discuţii în vederea constituirii unui Consiliu Regional al Tinerilor.