Tineri cărăşeni la Întâlnirea ortodocșilor europeni

DSC_0069

O sută de tineri de pe tot cuprinsul județului Caraș-Severin participă, perioada 4-7 septembrie 2015, la Cluj-Napoca la Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa organizată de Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj în parteneriat cu Arhiepiscopia Clujului, Vadului și Feleacului. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, grupul de tineri din eparhia noastră se va alătura altor aproximativ 6.000 de tineri din toată țara, dar și din străinătate, la cel mai importantă reuniune a tinerilor ortodocși din România, organizată în acest an la Cluj-Napoca.

Pe parcursul celor patru zile tinerii, reuniți sub sloganul ”Tinerii ortodocși, împreună pentru viitorul Europei, vor participa la numeroase activități culturale, artistice și educative care au ca scop conștientizarea și practicarea valorilor Bisericii noastre. În program sunt prevăzute ateliere artistice, concerte, conferințe pentru tineri, meditații, dezbateri, vizitarea muzeelor, bisericilor și a altor obiective culturale, precum și participarea la un program zilnic de rugăciune.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri 4 septembrie, începând cu orele 18.30, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va oficia și Sf. Liturghie în ziua de duminică, 6 septembrie.

Sâmbătă 5 septembrie 2015, începând cu ora 19.00, tinerii vor participa la conferința ”Relațiile personale în lumina relației noastre cu Dumnezeu” susținută de Părintele Zaharia Zaharou de la Essex, iar în după-amiaza zilei de duminică 6 septembrie va avea loc Procesiunea tinereții la care sunt așteptați să participe aproximativ 6.000 de tineri.

Grupul de tineri din Episcopia Caransebeșului este compus din tineri merituoși, membri sau voluntari ai centrelor de tineret, sau ai altor structuri de pe lângă parohii (coruri, consilii ale tinerilor), elevi și studenți ai școlilor teologice, dar și elevi și studenți din alte domenii care se implică în activitățile susținute de Biserica noastră. ”Tinerii care se deplasează la Cluj din partea eparhiei noastre sunt de pe întreg cuprinsul județului, atât din mediul urban, cât și din mediul rural. Selecția acestor tineri a vizat în primul rând criteriul reprezentativiății la nivelul întregului județ, desigur dublată de apartenența în mod real a acestor tineri la viața parohiei din care fac parte” a precizat, cu privire la componența grupului, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret și al delegației Episcopiei Caransebeșului. Din delegația care îi va însoți pe tineri mai fac parte: părintele Teodor Dănuț Coste din Caransebeș, părintele Gelu Moldovan de la Oravița, precum și prof. univ. Lavinia Popp de la Universitatea ”Eftime Murgu” Reșița, care va fi însoțită de un grup de studenți de la Facultatea de Asistență Socială.

Participarea tinerilor noștri la acest eveniment de anvergură europeană se înscrie în strategia departamentului nostru de tineret de a motiva și recompensa totodată tinerii să rămână atașați de principiile și valorile Bisericii noastre” a mai menționat părintele inspector Mihai Ciucur.

La fal ca și în cazul celorlalte tabere sau școli de vară organizate de Episcopia Caransebeșului, participarea tinerilor la întâlnirea de la Cluj-Napoca este gratuită, având rol de recompensă și motivare. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles