Timişorenii uniti, în urma furtunii!

În urma furtunii devastatoare din 17 septembrie, Timişoara a căpătat o altă înfăţişare, desprinsă parcă dint-un film apocaliptic!

În continuare, în teren intervin echipele ISU, Serviciile Voluntare de Situaţii de Urgenţă, dar şi angajaţii de la Primării, Retim, Enel, Eon, Drumuri, Poliţia, Jandarmeria şi Poliţia Locală. Zonele afectate sunt foarte multe, iar forţele echipelor specializate nu sunt suficiente pentru dezastrul creat de puterea naturii. De aceea, cetăţenii responsabili sunt invitaţi să participe la o acţiune de curăţare a crengilor şi altor resturi şi obiecte care umbresc imaginea oraşului Timisoara!

Iniţiativa îi aparţine tinerei Marisha Zaporojan, care a creat şi un eveniment pe Facebook, intitulat Timişoara din nou frumoasă. Acţiunea se va desfăşura pe toată suprafaţa Timişoarei începând cu ora 17. Cei care doresc să se implice, vor curăţa în preajma locuinţei lor, în zonele vecine, parcuri sau alte zone afectate, la alegere.

Deşeurile sunt colectate mult mai uşor dacă sunt adunate în grămezi, amplasate cât mai aproape de marginea carosabilului, ne spune Livian Hotico, purtătorul de cuvânt al RETIM.

Recomandarea noastră este să vă echipaţi cu o pereche de mănuşi de gradinăriţ îmbrăcăminte lejeră şi multă voie buna! Îi rugăm pe cei implicaţi să facă poze înainte şi după, să le posteze în evenimenţ pe reţelele de socializare, pentru a se putea observa “lumina” care poate fi creată de un spirit civic dezvoltat. Astfel, îi vom inspira la acţiune şi pe cei din jur, a precizat Marisha Zaporojan.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles